Wordpress is van oudsher een blog medium en een systeem waarmee websites worden gemaakt via thema’s met plugins. Het sterke punt van WordPress is dat het een ‘open source’ systeem is, wat inhoudt dat het gratis is en door developers in heel de wereld wordt aangevuld en verbeterd.
Dit is de reden waarom WordPress inmiddels één van de ‘leading’ systemen in de wereld is om websites mee te maken. Helaas behoren om diezelfde reden WordPress websites ook tot de meest ‘gehackte’ websites op het ‘world wide web’! Vandaar dat WordPress regelmatig met updates komt; updates die vaak niet compatibel zijn met het gebruikte thema en de bijbehorende plugins.
Uiteraard is dit een groot nadeel en zorgt ervoor dat websites gemaakt in WordPress veel professioneel onderhoud nodig hebben.

Enig kennis van html en scripting is noodzakelijk

In tegenstelling tot wat algemeen wordt beweerd moet men gedegen kennis hebben van html en scripting om een goede, succesvolle en professionele WordPress site te maken.
Iets waar men snel aan voorbij gaat, wat vaak resulteert in slecht vormgegeven en niet goed beveiligde websites.
Webdesign Holland werkt om bovenstaande reden dan ook uitsluitend met betaalde premium thema’s en plugins van gerenommeerde bedrijven. Bedrijven die garanderen dat er goede support wordt gegeven. Op deze manier kunnen wij betaalbare WordPress websites maken.

Back-up service van Webdesign Holland

Dit garandeert helaas nog niet dat er geen problemen ontstaan bij updates van een WordPress website. Vandaar dat Webdesign Holland de gratis service biedt om elke dag een back-up van de gehele website te maken gedurende vijf achtereenvolgende dagen. De oudste back-up wordt dan overschreven met de nieuwste. Bij calamiteiten wordt door ons de gewenste back-up gratis teruggezet. Uiteraard kunnen wij deze gratis service alleen bieden indien de website ook bij ons wordt gehost!

Onderhoud van WordPress websites

Wij raden aan om de noodzakelijke updates van WordPress, thema’s en plugins door ons te laten verzorgen. Voordat wij updates uitvoeren maken we een kopie van de bestaande website. Deze kopie wordt geïnstalleerd (zonder dat er gevaar bestaat voor ‘duplicate content’ in Google searche engines) op ons testdomein, waar wij de updates controleren. Pas nadat alles naar behoren werkt implementeren wij de updates op de gepubliceerde ‘live’ versie.
Dus beveiligingen en goede back-ups zijn zonder meer een ‘must’ voor een professionele WordPress website. Iets wat bij ons goed is geregeld!

Over de vormgeving van WordPress websites

Ondanks dat WordPress websites in vormgeving sterk afhankelijk zijn van bestaande thema’s, zijn er door goed gebruik te maken van premium thema’s zeker nog mooie en exclusief vormgegeven websites te maken.
Met andere woorden indien men een website wil die men zelf kan onderhouden en verder vorm wil geven, dan is WordPress de juiste keuze.
Indien men bij Webdesign Holland voor een WordPress website kiest wordt deze in samenwerking met de klant vormgegeven en van alle benodigde plugins voorzien. Na een training bij ons op locatie wordt de website opgeleverd en kan de klant de website geheel zelfstandig in- en aanvullen en onderhouden. Uiteraard blijven wij altijd staande bij en krijgt u van ons alle service om uw WordPress website tot een succes te maken